چگونگی نفوذ و گسترش اسلام در چین
پرسش اساسی این پژوهش آن است که آیین اسلام چه موقع و چگونه وارد چین شد و عوامل گسترش آن در سرزمین چین چه بوده است ؟ پیدا کردن زمان درست این رویداد مشکل تر است و در تعیین تاریخ دقیق ورود اسلام به کشور چین میان مورخان اختلاف عقیده وجود دارد. و نظرات مختلفی ارائه شده است .
مرادزاده، رضا علوم انسانی. تاریخ چگونگی نفوذ و گسترش اسلام در چین, / رضا مرادزاده؛ به راهنمائی : هاشم آقاجری 270 صفحه+ضمیمه، کتابنامه پایان نامه (کارشناسی ارشد) -- دانشگاه تربیت مدرس ، دانشکده علوم انسانی، 1379. پرسش اساسی این پژوهش آن است که آیین اسلام چه موقع و چگونه وارد چین شد و عوامل گسترش آن در سرزمین چین چه بوده است ؟ پیدا کردن زمان درست این رویداد مشکل تر است و در تعیین تاریخ دقیق ورود اسلام به کشور چین میان مورخان اختلاف عقیده وجود دارد. و نظرات مختلفی ارائه شده است . آنچه مسلم است جریان اصلی ورود و گسترش نفوذ اسلام در چین از دو مسیر دریایی و زمینی و بوسیله تجارت ، مهاجرت و حمله اقوام مغول به ایران و سایر کشورهای اسلامی انجام پذیرفته است . اسلام در قرن اول هجری مقارن با عصر تانگ (618 م 907 م) توسط عمده قابل توجهی از بازرگانان مسلمان ایرانی و عرب تبار ساکن سواحل خلیجفارس و دریای عمان که برای تجارب به چین رفت و آمد داشتند از راه دریا وارد چین شد و درعصر دودمان سونگ (960 تا 1279م)، رفته رفته، در سمت ساحل به پیشروی خواد ادامه داد و در شهرهای مهم شرق و جنوب شرقی آن سامان ریشه دوانید و بالاخره به نقاط شمالی چین نیز نفوذ کرد. حمله مغول به ایران بعنوان عاملی تسریع کننده، موجبات و امکانات گشایش راه رفت و آمد و مهاجرت مسلمانان ایرانی به چین و در نتیجه نفوذ فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی و نیز ترویج دین اسلام در آن سامان را فراهم کرد و بخصوص زمان حکومت قوبیلایقا آن از نوادگان چنگیزخان و بنیانگذار دودمان (یوان) (1271 تا 1368 م) چین، روزگار اقتدار ایرانیان مسلمان و اوج رشد و شکوفایی اسلام در سرزمین چین بود. پس از زوال دودمان مغولی یوان و در عصر مینگ (1368 تا 1644م) با عنایت خاص امپراتوران این دودمان، امکان نفوذ اسلام به سرزمینهای نواحی میانی چین فراهم آمد و مساجد بسیاری در چین ساخته شد. شماری از ابنیه اسلامی مربوط به این دوره، نشان از رواج اسلام در نواحی داخلی و خاور چین دارد. البته مسافرتها و مراودات گسترده علمی و فرهنگی میان اندیشمندان مسلمان چین و سرزمینهای اسلامی در این دوره از عوامل اساسی گسترش اسلام در چین بود. در عصر چینگ (1644 تا 1911م) نیز هر چند اسلام شاهد پیشرفتهایی به نواحی درونی و شمال شرقی چین بود، اما یان دو.ره به خاطر ظلم و ستم و نیز تبعیض زمامداران چینگ ، روزگار خیزش و شورشهای مسلمانان چین برای خروج از زیر یوغ دودمان چینگ ، احقاق حقوق دینی و ملی و نیز ایجاد یک دولت مستقل اسلامی بود. سرکوب شدید حرکتهای مسلمانان توسط درمان دودمان چینگ یکی از عوامل رکود پیشرفت اسلام و فعالیت مسلمانان در سرزمین چین در این دوره بود. چکیده به زبان فارسی، انگلیسی اسلام / چین Islam / China آقاجری، هاشم, ار دانشگاه تربیت مدرس ، دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس ، دانشکده علوم انسانی
فصل های کتاب:
فصل اول: بررسی زمان ورود و انتشار اسلام در چین
فصل دوم: دوران نفوذ تدریجی اسلام در چین در عصر تانگ و سونگ
فصل سوم: دوران رشد و گسترش اسلام در چین در عصر مغولی یوان
فصل چهارم: دوران آرامش مسلمانان چین در عصر مینگ
فصل پنجم: دوران رویارویی و خیزش مسلمانان چین در عصر چینگ
فصل ششم: نگاهی به وضعیت مسلمانان در چین در دوران معاصر
این کتاب توسط انتشارات آستان قدس رضوی منتشر گردیده است
نویسنده : رضا مرادزاده
ویراستار : جواد طهوریان
ناشر : بنیاد پژوهشهاى اسلامى آستان قدس رضوى - مشهد
چاپ اول، 1382 شمسى
نوع جلد : شومیز
قطع : رقعی
تعداد صفحه 363
نوع چاپ : چاپی
زبان : فارسی
وزن : 385 گرم
رده کنگره : 8چ4م/93/16 BP
شابک : 964-444-542-2
کلیدواژه ها : اسلام، چین، تاریخ
قیمت: 10.62$
سایت کتابنامه
بازدید دیروز: 10
کل بازدید :375439
این وبلاگ بر آن است تا در فضایی آرام ، عقلانی و منطقی به مناظره و گفتگو با برادران و خواهران مسیحی جویای حق و حقیقت بپردازد.
تاریخ مسیحیت [176]
پاسخ به سؤالات شما در مورد اسلام [137]
جنگ های صلیبی [129]
مصنف واقعى اسفار پنجگانه [116]
مسجد و کلیسا [189]
راه مسیح [122]
گفتمانهای مسلمانان و مسیحیان [426]
اخبار مسجد و کلیسا [182]
پاسخ به سؤالات شما در مورد مسیحیت [283]
رهیافتگان [246]
مسیحیت و اسلام [263]
واتیکان دنیای اسلام و غرب [196]
گفتگوهای من و مسیحیان [345]
مسجد و کلیسا(بلاگفا) [267]
[آرشیو(15)]
پاسخ به سؤالات شما در مورد اسلام
اخبار مسجد و کلیسا
رهیافتگان
در کلیسا به دلبری ترسا
واتیکان دنیای اسلام و:غرب
جنگ های صلیبی
یادداشت ها و مقالات مرتبط
تاریخ مسیحیت
آشنایی با ادیان بزرگ/مسیحیت
بهار 1387
زمستان 1386